Loading...
Arrangementer 2017-12-04T21:55:28+00:00

  aug
  7
  ons
  2019
  Smukby – Gadefestival i Adelgade
  aug 7 – aug 10 heldags

  Smukby 2019

  Endnu mere Smukby i år

  Skanderborg Midtby og Smukfest byder igen velkommen til Smukby som i år vokser fra en hyggelig byfest til at være Midtjyllands største gadefestival med gadeteater, musik, installationskunst og masser af aktiviteter – ikke mindst for børn. Det er gratis at deltage i Smukby, som finder sted den 7.-10. august.

  Festivalgæster og lokale borgere kan se frem til en festlig omgang Smukby i uge 32, hvor Skanderborg Kommune, Cityforeningen og Smukfest er gået sammen om at fejre byens borgere og gæster.

  Smukby har eksisteret siden 2015. I år bliver eventen større end nogensinde, da byen invaderes af internationale street art- & performance-kunstnere i verdensklasse.

  – Smukby omdannes til Midtjyllands største gadeteaterfestival med kunstnere fra bl.a. Italien, Spanien, Holland og Canada. Der vil være tre meter høje dinosaurer, aliens i pink og underfundige kuffertbærende rejsende. Der vil være en sukkersælgende poledancer og ballontvillinger, encyklopædister og ombyggede cykler til Storm P-agtige spil. Det bliver en fest uden lige, og vi glæder os rigtig meget, siger Bjørn Brinch, titel, Smukfest.

  Gadeteater, fortidsfund, blinddating og isspark
  For de små starter finurlighederne allerede den 5. og 6., hvor man kan se forestillingen PUST eller komme og være medskaber på kunstværkerne Regnbuen og Hodjas Luftkastel, der udstilles under Smukby.

  Den 7. august inviteres du på Danmarks Længste Morgenbord, der med morgenbrød, morgensang og kaffe strækker sig fra byen til bøgeskoven.

  Biblioteket inviterer på blind date med en ukendt litterær oplevelse. Du kan også nyde det catalanske gadeteater, Kamchatka, de canadiske Kif Kif Sisters, der laver cirkusgøgl, og hollanske Saurus, der endnu engang har taget deres kæledinosaurusser med på besøg i byen.

  Der er også muligheden for at blive verdensmester i isspark eller deltage i Powertool-race.

  Sigurd Barret og MGP-showet besøger også byen og tilbyder underholdning i særklasse.

  En by med kreativitet
  – Skanderborg er mere end en bøgeskov. Det er en mega fed by med masser af kreativitet og aktivitet. Det vil vi også gerne have at festivalgæsterne oplever. Selv om vi har hævet ambitionerne og gjort festen til en fantastisk gadeteaterfestival, så har vi holdt fast i de bedste af de gamle traditioner som MGP for børnene og Vinobles legendariske Lune Carlsen-koncert, siger Vibeke Breuerbach, projektleder Skanderborg Kommune.

  Festivalklubbens formand, Poul Martin Bonde, lægger vægt på det gode samarbejde med byen og lejligheden til at præsentere et godt program for de yngre medborgere:

  – Vi er super glade for at have et godt samarbejde med byen Skanderborg. Via Smukby har vi fået en oplagt mulighed for også at binde Smukfest sammen med Skanderborgs midtby – som vi også gerne vil gøre det med vores helårsspillested i Adelgade, Walthers Musikcafé.

  Gratis busser
  – For at sikre plads til alle vores dejlige borgere, er der i år endnu flere tidsbegrænsede p-pladser. Bus 21 kører gratis, så man kan stille bilen på Fælleden og køre helt ind til midtbyen med bussen. Som noget nyt kører der shuttlebusser mellem Capri, Sølund og Kulturhuset, så alle vores Smukgæster også får nemt ved at komme op i midtbyen. Vi glæder os til en uge med fuld blæs på underholdningen og glade gæster og borgere i byen, siger Lene Langballe, formand for Skanderborg Cityforening.

  Du kan se hele programmet for Smukby på smukfest.dk og skanderborgcity.dk og du kan læse alt om de forskellige events i Smukfest app’en. Nogle få ting, skal man melde sig til – men det meste skal man bare møde op til.

  Læs mere på vores Facebookside:

  SMUKBY – Program

   

   

  Kom og besøg byens smukke butikker, nyd en lækker frokost eller tag en slapper, mens du nyder stemningen.

  sep
  7
  lør
  2019
  Kræmmermarked
  sep 7 kl. 9:30 – 15:00
  Kræmmermarked

  Kræmmermarked

  Oplev kræmmere fra nær og fjern, børnekræmmere på Mindet og promenadekoncerter!

  Der er masser af aktiviteter til dette års kræmmermarked. Byen vil være fyldt med tilbud, smagsprøver, rodekasser med særlige tilbud og mulighed for at vinde gavekort.

  Der er desuden koncerter i promenaden, børnetivoli og mulighed for køb af mad og drikke.

  sep
  27
  fre
  2019
  Bloms Fødselsdag
  sep 27 kl. 10:00 – 19:00
  Bloms Fødselsdag

  Bloms fylder år!

  Følg med på Bloms hjemmeside

  Mere information følger.

  okt
  25
  fre
  2019
  Sort Nat
  okt 25 kl. 10:00 – 22:00
  Sort Nat

  Årets tema er “Dæk op til en kendis”

  Kom til en sjov dag og aften med masser af liv, musik og aktiviteter. Nyd musik fra butikkerne og mad på gaden!

  Fra 18-22 vil gågaden være dækket op til kendis middag og publikum skal kåre det bedste og sjoveste bord!

  nov
  29
  fre
  2019
  Black Friday
  nov 29 kl. 10:00 – 21:00
  Black Friday

  Black Friday

  Køb dine julegaver eller forkæl dig selv, med Black Friday tilbud i Skanderborg City.

  Til dette års Black Friday tændes Skanderborg Citys juletræ og julebelysning og der deles slikposer og karameller ud til alle børn.

  Juletræet tændes
  nov 29 kl. 16:00 – 21:00
  Juletræet tændes

  Julemanden vækkes og tænder julebelysningen i Skanderborg

  Kom op oplev at Julemanden vækkes kl. 16.00, tænder juletræet og byens julebelysning! Der deles godter ud til børnene.

  nov
  30
  lør
  2019
  Oplev Julemanden alle lørdage og søndage i December
  nov 30 kl. 10:00 – dec 22 kl. 15:30
  Oplev Julemanden alle lørdage og søndage i December

  Kom i ægte julestemning

  Alle lørdage og søndage i december måned kan du opleve Julemanden i hans kane, snakke med hans nisser og høre julemusik, når han deler slikposer ud til børnene.

  Datoer

  Lørdag d. 30. november

  Søndag d. 1. december

  Lørdag d. 7. december

  Søndag d. 8. december

  Lørdag d. 14. december

  Søndag d. 15. december

  Lørdag d. 21. december

  Søndag d. 22. december